Vaste Activiteiten:

Het ‘MEEZINGKOOR’ uit Barendrecht.

Het Meezingkoor is onderdeel van de harmonievereniging “Barendrecht”, een bloeiende vereniging met diverse orkesten en een slagwerkgroep.

Het Meezingkoor startte in september 2021 weer voorzichtig met zingen. Toen ben ik als dirigent bij ze begonnen.
Een extra pluspunt is het combo (piano, bas, drums en accordeon) dat het koor wekelijks begeleidt.
De groep was door Corona aardig uitgedund en de gemiddelde leeftijd ligt aardig hoog. En helaas, werden we in december dat jaar weer teruggefloten vanwege Corona. Maar eenmaal weer van start raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld.
Het was voor mij even wennen om te werken zonder zangpartituren, maar gelukkig kreeg ik uiteindelijk door hoe ik het beste uit het koor kan halen.
Het leuke van dit koor is dat iedereen aardig is en het zodoende altijd gezellig is. Iedereen zingt graag en gaat steeds meer ‘het verhaal vertellen’. Kortom, de muziek is niet heel ingewikkeld, maar de uitstraling van het koor wordt steeds beter. Het publiek wordt er ook vrolijk van wanneer we voor ze optreden.
Wellicht wordt je nieuwsgierig naar ons en heb je ook zin om met ons mee te zingen?
We repeteren elke donderdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in het Trefpunt, Dr. Kuyperstraat 4, 2991 GB in Barendrecht.
Kom gezellig een avondje meedoen of luisteren – zonder enige verplichting!‘STAND TOGETHER’ uit Schiedam.

Bij Stand Together ben ik na de laatste lockdown als dirigent gestart in februari 2022.
Het koor wordt momenteel professioneel op de piano begeleid door S’yo Fang.
Ook dít koor was helaas behoorlijk uitgedund na Corona, met name de mannenpartijen waren nauwelijks nog bezet. Enkele vrouwen zingen echt laag en zingen samen met twee ‘echte’ tenoren de partij. Verder hebben we momenteel twee goede bassen, maar uiteraard zouden we graag nog wat uitbreiding hebben…
Het koor is lekker fanatiek en is gemotiveerd om nieuwe dingen met betrekking tot het koorzingen te leren.
Meer weten over Stand Together?
Klik op Stand Together en neem een kijkje op hun site.

Spelen met Han Ruigrok.

Met gitarist/fluitist Han Ruigrok speel ik al jaren samen en we treden regelmatig op.
We spelen allerlei soorten muziek zoals: Zuid-Amerikaans, jazz, Ierse- en Franse muziek, door mij geschreven liedjes, jaren 60/70 toppers en nog veel meer…
Ik speel dan accordeon of percussie en neem de zang voor mijn rekening.

De ‘Meiden van zestig’.

Al bij binnenkomst werden de mensen hartelijk muzikaal ontvangen door ‘de meiden’.

‘De Meiden van 60’ is ontstaan toen we werden gevraagd om tijdens een middag met het thema ‘Kom erbij’ – georganiseerd door Esperanza – het entertainment te verzorgen.
Dit duo bestaat uit Annette Rietveld en mij. Annette zingt recht vanuit haar theaterhart, ik zing ook met passie en begeleidt haar virtuoos op accordeon.
Daarnaast speel Annette ook mooi gitaar en ukelele.

Niet alleen in muziek, maar ook in de aankleding worden de mensen door ons meegenomen in de sfeer van De Jantjes, worden er liederen uit de oude doos gezongen, `Ja zuster, nee zuster’ liedjes uit deze tv serie en andere bekende hits uit de zestiger jaren.
Ook is het verzoek: Kun je zingen (of niet), zing vooral mee tijdens ons ‘meezing blok’. Zo wordt het altijd een (inter)actief en zéér gezelligfeestje!
Over het repertoire kunnen we natuurlijk overleggen wanneer je ons wilt uitnodigen om ook jouw feestje nog leuker te maken!