Zangproject Volwassenen

Ik heb regelmatig zangprojecten georganiseerd, steeds met een ander thema.
Zo’n zangproject duurt gemiddeld 7 weken, waarvan er op 6 avonden gezamenlijk wordt gerepeteerd en de 7e avond wordt gebruikt voor een eindpresentatie voor familie, vrienden en andere belangstellenden.

Zangproject Keltische muziek 19.3.2014 012De muziek wordt speciaal voor zo’n project gearrangeerd, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van de groep.
De deelnemers krijgen de muziek in de vorm van mp3-bestanden opgestuurd. Hierop zijn de ’totaal-versie’ plus de ‘stempartij-versie van de betreffende deelnemer te beluisteren. Bladmuziek/liedteksten zijn uiteraard ook beschikbaar.
Dit concept wordt erg gewaardeerd door de deelnemers omdat er direct met elkáár gezongen kan worden.. Hierdoor is er bij de eindpresentatie tot nu toe altijd een repertoire opgebouwd dat zowel in kwantiteit als in kwaliteit een goed niveau heeft.
Deze manier van werken maakt het ook makkelijker om deelnemers die weinig tot geen ervaring hebben, samen in een groep te zetten met andere deelnemers die meer zangervaring hebben.

Eerdere zangprojecten, zoals beschreven:
“Zangproject voor vrouwen” met als thema “Presentatie”
“Kerstzangproject 2010″
“Wereldmuziek”
“Shanties”
“Franse Chansons”
“Keltische muziek”
“Oude popmuziek”

Andere zangprojecten:
Tweemaal een week: “Zingen in de Ardèche”
Een lang weekend: “Zingen in de Ardennen”
Een midweek in Steenwijk met als thema: ”Verschillende muziekstijlen”

Voor een impressie van de presentatie van het zangproject ‘Keltische muziek’ kunt u onderstaand filmpje bekijken. Bij dit project hadden we het geluk dat een aantal muzikanten, met ervaring met de Keltische muziek, het leuk vond om ons te begeleiden! 
http://youtu.be/qWryayD6tEQ